Café Russin

En oas mitt i stan, så skulle jag beskriva mysiga café Russin. Detta fik ligger i Frehäll, ett litet område på kungholmen som nästan får en att tro att man kommit till en liten småstad. På russin serveras det stora bitar av hemgjord morotskaka och kladdiga bitar chokladtårta. Är man hungrig på mat serveras dagens lunch, som antigen är en soppa eller sallad, serverad med färskt periskt hembakt bröd. När det börjar mörkna tänds de färgglada ljuslyktorna så att man vill sjunka ännu djuparna ner i de periska kuddarna. Här sitter man gärna länge,  med fikets lugna atmosfär bli det också ett ultimat pluggfik. Tummen upp!

Veckans bakblogg

Jessica kallar sig med all rätt för bakspecialist! Hon har bloggat ända sedan 2008, och har under tiden hunnit baka sig igenom alla möjliga sorters bakverk.  VERLIGEN ALLT! Mumsig läsning!

http://jexxicaa.blogg.se/index.html


Oreo Mud Cake DeLuxe

På vår allas Café 60 är min favoritkaka den urmumsiga Oreokakan. Länge har jag funderat kring om man skulle kunna baka någor lika smaskigt med de små kexen hemma. Nu har jag hittat en kaka som uppfyller de kraven, om inte inte överträffar dem! :) Denna kaka är extravagant på alla sätt och vis. Med en botten på kladdkaka, en fudgetryffelfylling och sedan massa underbara Oreos, marshmallows och chokladsås som topping kan det inte bli så mycket bättre! Det kliar i mina fingrar bara jag tänker på att få baka denna skönhet. MUMS!

Oreo Mud Cake DeLuxe

Botten:

150 g smält smör 
3 dl strösocker 
1 dl kakao 
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 förpackning Oreokakor

Fyllning och topping:

300 g vit choklad
100 g mörk choklad
100 g rumsvarmt smör
1-2 dl grädde
1 förpackning Oreokakor Mini
1 påse Marshmallows Mini
1 dl O´hoy chokladsås

Gör såhär:

1.     Smält smöret (i en rejäl kastrull, det är den du rör ihop allt i) och låt det svalna av lite.

2.     Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet.

3.     Grovdela Oreokakorna och blanda med i smeten.

4.     Häll smeten i en rund smörad och bröad springform.

5.     Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt kakan svalna lite.

6.     Finhacka chokladen till fyllningen, värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen.

7.     Klicka i smör och rör till en jämn smet, låt svalna lite. (Koka upp om det inte tjocknar)

8.     Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara lite marshmallows till topping.

9.     Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows, tryck ner minioreokakor lite varstans, ringla över chokladsås.

10.   Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar, den blir ännu bättre med tiden.



HalloweenBak

När man tänker på Halloween kanske inte bak är det första man tänker på. Men denna rysliga högtid kan behöva bli lite sötare! Så emellan diverse maskerader och spökrundor kan man stanna upp och ha lite mys i köket! Botar både hungriga magar och eventuell spökrädsla. I helgens anda kan man passa på att baka något halloweenrelaterat att skryta med för sina vänner. De här pumpa-whoopisen är både coola och verkar väldigt goda! Dessa kommer jag att bjuda om på alla fikor kring denna spökligt mysiga helg! Om nu också är sugna finns receptet på arlas hemsida  länk-->(http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=34479). PUSSS


Vetekatten

Du har inte fikat på riktigt förän du har varit på Konditori Vetekatten! Detta är är en av Stickholms mest genuina fik. När man stiger in på Vetekatten är det som om man färdas tillbaka tiden, tillbaka till den underbara tiden då latten inte existerade och det mest exotiska som fanns på fikarepetoaren var radiokakan. Kafferepens era! Denna saknad råds dock bot på här, om man vill kan man faktiskt hyra en del av fiket för just kafferep. Vill  man vara mer spontan går bara hit och myser runt i den fina kringelkrokiga lokalen, där man varje gång upptäcker ett rum man inte varit inne i förut. Allt inrett i äkta mormorsstil som gör den lilla fikatanten/farbrorn inom dig lycklig. Ännu lyckligare blir man när vi kommer till själva fikat. Här finns alla konditoriklassiker, så som prinsesstårta, budapestrulle och chokladmoussetårta. Till det rekomderas vetekatten goda bryggkaffe eller en kopp av vetekattens egna theblandning (som man får i en egen liten thekanna). Här finns fika för både glutenintoleranta och laktiskänsliga, det är bara att fråga i kassan! Personeln är aningen stressad, men ändå hjärtlig och när du lämnar detta fik kommer du garanterat längta efter pensionen, så att du får hänga med fikatanterna som hänger här varje onsdag!

Söndagsmys!

Idag är det veckans mysigaste dag! Glöm söndagsångest, idag är det söndag, den ultimata fikadagen! Bästa kombon är en mysig höstpromenad med gott sällskap, följt av att man kommer in och myser i värmen med lite god fika! Bäst blir det om solen har gått ner, så man kan tända ljus och värma sina kalla händer kring en stor tekanna. HÖST+FIKA= SANT
 

Fikeria

Dagens möte/fikeria var otroligt mysigt! Snart lägger vi upp bilder!
Det var kul att så många kom och ett extra stort tack till de som bakade!
  • Oliva Lannegren
  • Felix Gudéhn
  • Julia Bergsten + Kompis
  • Emma Raymond
  • Ana Vasiljevic + hennes tyska <3
  • Susanna Claesson
  • Kajsa Fernström Nåtby
  • Felicia Palmcrantz Mc David

Veckans bakblogg

Vinnaren av vårens Tårttävling, Olivia, är som vi minns hejdundrans bra på att baka! Vi blev ännu mer imponerade när vi fick veta att hon hade en bakblogg som inte går av för hackor den heller! Här hittar du massor med mumsiga recept att ta insperaton av av när man vill baka något nytt! Du kan lita på att det blir mumsigt, vad du än väljer att baka från denna receptskatt! :)

Att en av hennes favoritbakverk är Cheesecake gör inte direkt saken sämre! :D
http://pieceofmycake.blogg.se/


Lite bilder från Chokladmässan

Nordiska Muséet
Ett av bidragen i tävlingen om bästa chokladhatten!
En personlig favorit, Lakritzpralinen!
En del ficka man med sig hem också!

Bellmans café

På Sergelgatan, en minut ifrån Sergelbiografen ligger Bellmans Café. Här är borden fulla av pausande shoppare, de som klämmer in en fika innan deras bio börjar och vi, de allmänt fikasugna. Bellmans specialtitet är kaffedrinkar. Hur gott låter det inte med en dumlelatte?, eller varför inte testa en chailatte med kaffe. Listan är lång och valen många, men det är riktigt roligt att Bellmans vågar gå utanför ramarna med sina lattes och erbjuda nyskapande och roliga varianter. Resten av fikautbudet är  tyvärr inte särskilt insperande, även om kladdkakan får mer än väl godkänt.
På fikets övervåning kan man, utan att bli upptäckt, sitta och spana på allt och alla som paserrar utanför. Mycket mys!



Snart så snart!


Var det någon som sa kaka?

Regnet smattar på rutorna, vinden tjuter runt knutarna. Luften är fuktig och kall. Då finns det inget bättre än att få ställa sig i köket och baka en sats med småsega, knapriga Chocolate Chip Cookies! Idag smaksätter jag dem med vit choklad, pecannötter och kokos. Fast jag misstänker att det blir en omgång av de klassiska små üperkakorna också. Sen ska de läggas i min finaste kakburk, om ni har tur finns det några kvar till fikamötet på fredag ;)


Café Fix

För oss Kungholmenelever hör Café Fix till ett av standardfiken. Det var faktiskt i deras bruna soffor som idén om en fikaförnening föddes för lite mer än ett år sedan. Det absolut bästa med detta fik är deras enorma thekoppar, eller snarare thebaljor. De rymmer hela 0.8 liter! Att Fix gillar the märks äben på deras utbud av the, som består av 60 sorters svart, vitt, grönt och rött the. Alla uppskriva på den berömda thelistan. Har hitills hunnit prova mig igenom en tredjedel, favoriter hitills är svart the med smak av äpppelkaka! MUMS! Är du inget fan av the finns det annat gott att fika på. Fix är en hejare på både varma och kalla mackor och kakorna är i standardutbud, men gör dig aldrig besviken. Minus för de hemgjorda smoothisen, som efter flera provsmakningar faktiskt bara är äckliga. Personeln får inte heller tummen upp, då de helst vill att man ska äta upp snabbt och gå. Trots detta älskar vi Fix, vi ser caféet lite som en familjemedlem, och bara för att en familjemedlem har brister betyder inte att man älskar dem mindre!
 

Gårdagen!

Igår mumsades på choklad som aldrig förr! Stod i kön en kvart innanportarna slogs upp, och rullade inte hem föränn klockan fyra på eftermiddagen. Sex timmar av chokladeurofia. På chokladfestivalen bjöds det på choklad i alla dess former, och i kolosala mängder. Allt fick man smaka, allt smakde man. Man blev mätt, illamående, ännu mättare, och sen sugen igen.
Ungefär vartenda existerande chokladföretag fanns representerat (förutom marabou som lyste med sin frånvaro..). Praliner, kakor, tryfflar, smet, gegga, kakor, tårta och glass. Självklart köpte man med sig en del av paradiset hem också. Praliner och chokladkakor från Pralinhuset blev det för min del. Dessutom ett gudomligt chokladthe, som jag i skrivande stund sitter och smuttar på. Ikväll ska det det pralinprovning, så imorgon kommer det en liten utvärderning av Pralinhusets skatter. PUSSSS

Choklad, choklad, choklad!!

Chokladmässan är awesome!


Nu kör vi!


Vi är taggade, och hungriga!


Café Saturnus

Vill du ha en extraorinär fikaupplevelse finns det ett ställe i stan som verkligen levererar. Café Saturnus, lokaliserat på Eriksbergsgatan, är vida känt för sina enorma bullar, maffiga kakor och goda service! Det var kanelbullarna, och deras ENORMA storlek, som gjorde Saturnus kända till en början. Sedan dess har Saturnus blivit en klassiker för en vane fikaren, och om man inte är bullsugen finns det både en stort utbud av toasts, brunchrätter och smarriga kakor att välja på. Fikautbudet varierar från dag till dag med bagarens humör, men den klassiska kanelbullen och den ibland ännu smarrigare kardemummabullen finns alltid. Storleken på dessa är verkligen inte att leka med, denna bulle är gjort för att dela med en kompis. Detta bidrar till att lindra det stora hålet i plånboken som infinner sig efter ett besök här. En kopp the går på 47 riksdaler, vilket gör prisläget till fikets enda minus. Men det är inte på alla fik man får bordservering! Vi i fikaföreningen är megasugna på att vallfärda hit snarast för att ta oss en bulle :)

Veckans bakblogg

Först ut är en av favoriterna, och en av de första bakbloggarna som stöttes på i början på min bak-era! Härifrån kommer recpetet på min absolut bästa kaka, den ökända kladdkakecheesecaken med hallon (son självklart finns länkad i ett tidigare inlägg i arkivet;)). Den här tjejen bakar allt som jag vill, ska och har bakat! Hon är precis som vi, Baktokig :) Läs, baka, njut!

http://baktokig.blogg.se


Nytt!

Vissa tittar på tv, vissa läser böcker, vissa är inne på facebook. Vi har alla ett tisfördriv som vi gärna pillar med när vi helt enkelt inte har något annat för oss. True blood, Sagan om Ringen och facebookstakling i all ära, men det vårt bästa tidsfördriv stavas BAKBLOGGAR. Söta, finurliga, kreativa och fulla av insperation. Slutar aldrig förvånas över hur många gulliga bak- &fikagalna människor därute som delar vårt största intresse! Självklart så tänkte vi dela med oss av våra abslouta favoriter till er! Därför introducerar vi nu en ny kategori här på bloggen; Veckans Bakblogg!
Varje vecka så lyfter vi fram en baklblogg som vi älskar, inspereras av eller dreglar vid! Enjoy!


Chokladtagg!

Choklad är många goda ting. Nyttig, bra för själen, medicin vid hjärtesorg, en mysfaktor, för att bara nämna några egenskaper. Ljus, mörk, med nötter, kola eller salt. Allt funkar. I bakningens värld är chokladen en av de vanligaste smaksättningarna, den kan lyfta en vanlig alldaglig kaka till något fantastiskt!
Tänk er en kladdkaka UTAN choklad (eller kakao, whaterver)... Funkar inte, tro mig (det var blev misslyckad och ledsen kaka...)
Hyllingen till choklad har såklart att göra med den chokladtaggning som fikaföreninge infinner sig i och med chokladfestivalen som slår upp portarna imorgon. Vi har jobbat upp det ultimata chokladsuget genom att att prata, äta och leva i chokladen tecken hela veckan. Där kommer vi tillbaka till kladdkakan, som enligt oss är en av de bästa sättet att lindra ett chokladsug, om man inte skulle få tag i biljetter till choklasfestivalen så kan man alltid baka en! Och om man nu ska baka, så varför inte göra en riktig vinnare? Denna skönhet vann kladdkake-SM 2009 och lär inte göra dig (eller ditt chokldcraving) beviken!
  
http://www.tasteline.com/Recept/Kladdkaka_med_kanel-_och_kardemummafudge

Enkel bakmatte

Delad glädje är dubbel glädje
Delad fika är dubbelt så god, om inte trippel
Delar du din bulle med någon blir den större
Ger du bort hela, får du två tillbaka
Livet är som en fika
Fika är livet


Medlemmsrabatter!

Nu blir det ännu bättre att vara med i fikaföreningen. Vi har nämligen nu skivit under avtal med tre olika fik, alla lokaliserade nära KG, som ger alla fikaföreningsmedelemmar rabatt mot uppvisande av medlemskort. Hur awesome är inte det?! Rabtten ligger på runt 20%, vilket gör din standardfika minst en tio billigare. Då får man råd att fika ännu mera! Nu ställer nu er säkert frågan, hur får jag ett sånt där medlemskort (aka. ticket to heaven)?? Svaret är enkelt, det enda du behöver göra är att anmäla dig till att baka till ett av våra fikamöten. Redan nu kan du anmäla dig till att baka till vårt första intromöte den 21 oktober, det är bara att skicka ett litet gulligt medelande till FikARN på facebook så ses vi där!


Chokladfestivalen

Nu i helgen är det dags för den årliga Chokladfestivalen på Nordiska Museet! Fikaföreningen kommer att finnas represtenerad på söndagen, men om vi har tur kanske vi hinner smita förbi på löragen också. Då avgörs nämligen junior SM i kladdkaka! Sörjer att åldersgränsen inte var högre, för då skulle vi varit med och tävlat. Men nu får vi nöja oss med njutningen av att slippa köa (eftersom vi varit satsiga och förbokat biljetter) och gotta oss med massa praliner! Vill ni hänga med oss på söndag är det bara att skicka ett litet medelande till FikArn på facebook. PUSSSS

På förra årets festival var fanns det visst inte bara choklad, utan våra älskade cupcakes fick också vara med på ett hörn. Bådar gott! :D

Fast detta går ju inte av för hackor heller!! MUMS


Cheesecakejakten fortsätter!

Har hittat två möjliga utmanare till min jakt på den perfekta cheesecaken. Båda verkar mycket lovande.

Utmanare nummer 1 Denna goding innehåller den Italienska färskosten istället för den klassiska Philadelphiaosten. Har aldrig testat att baka med den förut, men Mascarponeglass är supergott, så detta kan nog bli riktigt mumsigt. Misstänker att det är detta recept kända Cafe Chokladkoppen i gamla stan använder till sin cheesecake, så orkar man inte baka (eller om marsarponen skulle vara slut i affären) kan man alltid åka dit!

http://www.tasteline.com/Recept/Himmelsk_cheesecake


Utmanare nummer 2
 Ännu en blåbärscheesecake! Bilden ser minst sagt lockande ut! Innehåller en hel del creme fraiche, vilket också är en ny ingrediens för mig på cheesecakefronten. Kan tänka mig att det kan bli en bra syrlig smakkontrast till den annars väldigt maffiga cheesecakesmaken. Fast om jag ska vara helt ärlig vill jag bara baka den pga den otroligt fina bilden. Gäller bara att öva upp chokladhyvlingsfördigheterna till den fina toppingen!

http://www.tasteline.com/Recept/blabars-cheesecake

Cupcakes vs. Woopies

Fikaföreningen älskar Leila Lindholm! Om vår cupcake skulle gifta sig i framtiden, så skulle det vara med henne. Än så länge har vi inte stött på ett enda av hennes recept som inte varit fantastsisk. Därför blev vi inte lite glada när vi fick reda på att hon nu släpper en ny bok! Hello Cupcake är namnet, som endast innehåller recept på smaskiga cupcakes och det nya upandcoming-bakerverket; Woopies! Om dessa kan utmana våra älskade cupcakes får framtidens provbakning av Leilas recept svara på (men Cupcaken tvivlar starkt) Vad tror ni? Kommer dessa nya Woopies kunna konnkurera ut cupcakesen? <3

VS.


Chocoholic

Perfektion i en kaka! Det är här en av de godaste kladdisarna som någonin gjorts. Eftersom den inte innehåller något mjöl så blir hela kakan som en enda stor chokladtryffel. Det är alltså bara en härlig kompott av smält choklad, smör och socker. Namnet på denna älskling är Jean-Francois äkta kladdkaka, recpetet finns på Tasteline. MUMSIGT VÄRRE, det är bara att kubba till ugnarna! <3

Ny bloggdesign!

Hejsan alla goda och glada människor,
Vi har fått en ny och fräsch bloggdesign, men frågan är: vad tycker ni?
img{<br />
background: #000000;<br />
padding: 2px;

Ännu mer cheesecake!

Jakten på den perfekta cheescaken fortsätter. Den senaste månad har jag testad två nya recept, båda signerade Leila Lindholm. New York Blueberry Cheesecake och Chocolate Swirl Cheesecake, båda mycket smaskiga, men den vinnaren i denna duell blir blåbärscheesecaken som var HELT fantasktiskt (misstänker att de enorma mängerderna vit choklad som fick åka ner i den kakan kan vara andledningen..) Chokladcheescaken ska dock få en andra chans, då jag råkade läsa fel i recepeten under första provbakningen. Kanske kommer produkten av försök nummer två att dyka upp på Fikaföreningens intromöte den 21:a oktober... ;) Lots of LOVE // Susanna


Förbättring

Äntligen är den nya bloggen, med något kortare adress, igång! Hoppas ni gillar den!

Snart blir det möte!

Vi tänkte redan nu informera om vårt nästa medlemsmöte den 21 oktober! Det finnas bakverk och trevliga människor i mängder! Hör gärna av dej om du är sugen på att baka till vårt första möte! Hösten är här och det är dags att ta farväl av bruncher i solskenet och annat somrigt. Istället får vi välkomna chailatten, the och mysiga fik!

Café Black Tiger!

Fikat idag var awesome! Café black tiger är supermysigt och chailatten är underbar! Det var många som kom och fikade med oss vilket var roligt! Värt att göra om! Puss på er kära medlemmar!


Kanelbullens dag!

Imorgon firar vi! Vi möts i entrén 15:50 för att gå till café black tiger där vi ska äta bullar!! Be there or be square!


Nyttigt kan va gott ibland!

I fikaföreningen är vi för onyttigheter men ibland känner man för att vara lite nyttig. Då är den här chokladkakan perfekt! Det är en raw food chokladkaka! Den är nyttig men ändå supergod!! Om ni är sugna på att baka den så återkommer vi med recept senare. Puss!


S:t Eriksplan

Inte långt från vår skola finns det massor av mysiga fik, vid S:t Eriksplan. Tyvärr är man oftast lite för lat för att gå dit och det är lite för nära för att ta tunnelbanan så man tar sig helt enkelt aldrig dit. Men det ska vi ändra på! Idag började vi 13:30 och utnyttjade därför förmiddagen till att äta lunch på Mellqvist. Ett extremt mysigt fik med utsökta mackor! Bullarna såg inte heller helt fel ut. Det var absolut värt en liten promenad!


CUPCAKEN

Föreningsmässan var lyckad och vi fick massa nya medlemmar!
Framför allt gjorde vår nya maskot Cupcaken succé!
Susanna och Cupcaken i aulan

Hej Alla Nya Fikare!

När jag tittade på statistiken på senaste tiden kan jag med stor glädje medela att vi har ökat antal läsare med 200% den sensaste veckan! Inte helt fel :) Gissar på att det är alla våra nya medlemmar som bestämde sig för att bli en del av Kungsholmen bästa förening i tisdags på Föreningsmässan. Så jag häslar er alla välkommna!

I tisdags var det som sagt föreningsmässa för alla föreningar på Kunsholmens gymnasium. Denna mässa finns för att ge föreningarna en chans att prestentera sig för skolans nya elever. Varje förening får gå upp några minuter på scenen i aulan och framför alla ettor berätta om sig själva, vad man gör m.m. Fikaföreningen representerades av dess ordförande, vice ordförande och vår älskade maskot; Cupcakeen. Efter presentationerna har man möjlighet att gå med i de olika föreningarna, samt prata med deras medlemmar. Jag blev så himla glad över att det verkar finnas otroligt många fikasugna engagerade männsikor som vill vara med i vår förening. Förra året värmde vi bara upp, nu är vi värma i kläderna och redo att anordna det bästa fikaåret EVER!! // Susanna 


För att fika e bra!


På vårt nästa möte dyker kanske denna goding upp! // Susanna

Det blev att baka en annan kaka

Jag lovade att medela utgången i cheesecakekampen så fort jag bakat New York Cheesecaken som jag skrev om i tidgare inlägg. Men när jag stod i affären för att köpa ingredienserna till den lilla kakan, fick jag ett plötsligt infall. CHOKLAD! Ni vet hur det är, när man bara känner att man måste ha något härligt chokladigt. Detta resulterade i att jag istället för att komma hem med degistivekex och creme cheese, kom hem med mörk choklad, vispgrädde och hallon. Min vision; Chokladfudgetårta, serverad med lättvispas grädde och hallon. Resultatet gjorde varken mig eller familjen besviken! Ni måste testa!!! Som de allra flesta gånger hittade jag receptet på Tasteline :) (http://www.tasteline.com/ReceptSok/chokladfudgetårta) GO FIKA på er <3 // Susanna


Say cheesecake!

Mitt absoluta favoritbakverk i alla lägen är Cheesecaken. I alla dess former, med choklad, bär, nötter , marcarphone, pepparkaka eller som den är i all sin enkelhet. Variationemöjlighetena är en del av tjusningen. Den abslut godaste cheescaken jag ätit fanns på Cheesecake Facotory på 6 th Av i New York. Den må kanske inte se så mycket ut för världen, men dess perfekta, täta konsisten och balans mellan fräschör och mäktighet i smakerna gjorde mig helt salig. Efter den uppelevelsen har jag varit på intensiv jakt efter en cheesecake här i Sverige som ska mäta sig upp till den. Kladdkakecheesecaken i tidigare inlägg snuddade vid förstaprisplatsen, men ännu är New York cheesecaken obesegrad. En av andledningarna till detta tror jag är att svenska cafeer envisas med att severa icke hembakta cheesecakes som har gelatin i fyllningen. AJA BAJA! Detta leder till fel konsisten i fyllningen, som förvisso är god, men INTE som en äkta cheesecake ska vara. Istället för tät, kompakt och krämig lir den luftih och moussig. Samma sak med dem som envisas med att köra kesella i fyllningen istället för Phildelphiaost! Det ska vara the real deal.
Nästa utmanare i cheesecakekampen är Leias recept på Nex York Blueberry Cheesecake, bara namnet låter lovande :) Denna ska förhoppningvis bakas i helgen, och jag tänkte vara busig ocg byta ut blåbären mot egenplockade björnbär som vi har i frysen. Wish me luck!! //Susanna


Baka liten kaka

Hej alla mysfikare! Nu drar vi igång aktiviteten hät på bloggen efter lång skön sommar med fika i bersån och glassar på stranden. Jag har hittat en ny bakrelaterad aktivitet som kommit att uppta mycket av min tid vid datorn den senaste tiden; nämligen bakbloggar. Underbara, söta gulliga små bloggar drivna av baksugna tjejer. Det var så jag hittade min senaste bakförälskaelse, denna godning har gjort succe bland fikaföreningens styrelse. Helt perfekt underbart mumsig. Självklart måste jag dela med mig till er också ;) <3

http://baktokig.blogg.se/2010/april/cheesecakekladdkaka-med-hallon.html#comment

Detta är min nya älskling, den ultimata blandningen! Kladdig kladdkaka, cheesecake och hallon, yummi!

Tårttävlingen!

Vår första tårttävling som vi anordnade blev väldigt, väldigt lyckad. Det var många som kom och vi hade hela fyra tårtbidrag från Susanna Haverinen, Olivia Lannegren, Fredrik Jöneby och William Henriksson. Deltagarna kunde vinna två olika priser: juryns pris (smakpriset) och publikens pris (utseendepriset).
Följande tårtor var med på tårttävlingen:
Fredriks morotskaka som vann publikens pris!
Susannas chokladtårta
Williams svartavinbärstårta
Olivias tårta som vann juryns pris!
Vi vill tacka alla deltagarna som tog sig tid att baka och de fina som kom och kollade!

Tårttävlingen

Vår första tårttävling som vi anordnade blev väldigt, väldigt lyckad. Det var många som kom och vi hade hela fyra tårtbidrag från Susanna H, Olivia L, Fredrik J och _____. Deltagarna kunde vinna två olika priser: juryns pris (smakpriset) och publikens pris (utseendepriset).
Följande tårtor var med på tårttävlingen:
Fredriks morotskaka som vann publikens pris!
Susannas chokladtårta
Svartavinbärmousse
Olivias chokladmousse som vann juryns pris!
Vi vill tacka deltagarna som tog sig tid att baka och de fina som kom och kollade!

Kom och mys med oss!

Hej alla fikare :) Nu på torsdag den 9/12 anordnar Fikaföreningen ett "medlemsmöte" i form av julmys. Vi kommer att ses i danssalen kl 16.15 då vi kickar igång med mumsiga bakverk, värmande glögg och stämningsfull julmusik! Alla medlemmar och ni som är intresserade av att gå med i vår förening är varmt välkommna. Vi ses! :D

 

bäst är VI!

Måste bara säga: super bra jobbat idag alla i styrelsen och tack alla ni som kom på vårat första medlems möte! Nu har vi för hoppnings vis lite bättre koll på vad vi ska göra med vår fin fina förening framöver :D  
FIKA ÄR GOTT
 

Marabou tävlingen!

Här är en bild på laget som tog hem vårt vandrande för kläde!
Grattis!

FÖRSTA MÖTET AVKLARAT! :D

Idag hade fikaföreningen vårat första möte! :D
Det var super goda bakverk och alla åt tills de mådde illa XD
Det fanns kladdkakor, muffins, kolakakor, sockerkaka, Chokladbollar, saft, kaffe, Kardemummakaka, havrekakor och andra små kakor! SUPER! Sen lekte vi "chocklad leken" som går ut på att äta upp en Marabou så snabbt som möjligt med gaffel och kniv. Hihi ^^
Bild på "Choklad leken"
Skit nice att så många kunde komma! :D
// Sara S

Kärleks mums

Här är en bild från när jag och Felicia bakade våra kärleks mums tills imorgon!
Dom kommer bli super goda!
/kajsa

Styrelse möte

Idag hade vi styrelse möte på café fix. Vi funderar på att satsa på sär skrivning ;) haha!
Allt planerat inför mötet imorgon, ses då
/kajsa

MÖTE!

HEJ!
Nu har vi bokat danssalen och på Fredag har vi vårat första möte! Alla är välkomna.
OFC blir det fika men också information om föreningen, som kan vara nice att veta.
Typ vad vi gör för ngt. Ni får oxå ge egna förslag på vad ni skulle vilja göra m.m.
SÅ KOM TILL DANSSALEN KLOCKAN 15.00 PÅ FREDAG!!!
Klart man ska vara med ju! ;)
// Sara S

FACEBOOK FIKA!

HEJ!
Fika föreningen har ju varit lite off sedan Kanelbullensdag, men nu har vi beslutat oss för att ta tag i föreningen och skapa en kontakt på Facebook som vi addar alla medlemmar på. Ungefär som kungsholmens elevkår :)
Så skrev du upp dig på medlemslistorna så kommer du troligtvis att få en vänförfrågan på Facebook under de närmsta dagarna. Super kul! :D
Vi kommer då äntligen att kunna maila ut information och annat smaskigt till er fikare! ;D
// Sara S

MUFFINS

Hej alla fikare! ;)
Här kommer en låt som handlar om muffins :O haha, det gillas :D
Tyvärr vet jag inte riktigt hur man gör (a) så jag klistrar in länken ;)
http://www.youtube.com/watch?v=GquTukW6Zhw

 
/ Sandra :)


Cupcake sthlm

Idag bestämde vi oss för att besöka det nyöppnade "Cupcake sthlm" på St Eriksgatan 83.
Det var en jätte gullig butik att handla cupcakes i, precis som i USA! Cupcakes var otroligt goda men framför allt super söta! Det fanns även minicupcakes. Några olika sorters dricka fanns också att köpa men det är allt. Det var även lite knapert om sittplatser men idén med "Cupcake Sthlm" är nog inte att man ska fika där, det är mer en takeaway butik för alla som älskar muffins. Många kom in och köpte stora lådor med cupcakes för att ta med hem.
Ett helt underbart ställe för cupcakes älskare!
Förlåt för dom fula bilderna men hade bara mobilen ;)
/Kajsa

Lunchfika :)))

Kom just tillbaks till skolan efter ett snabb-besök på Café Julia, eller "Hemma hos Julia" med Kajsa, Julia och Sandra :))) morotskakan fick högsta betyg, men chai-latten höll inte riktigt måttet och saknade skum, inte ok ju! Vi fortsätter att fika sönder i vår jakt på kungsholmens bästa fik, kan ju säga att just nu är Café Fix favoriten

FIKA E GOTT!!! /agnes

Uppdatering

Hej ärade Fika Förening.
(ja, vi är medvetna om särskrivningen!)
Jag har tre saker att ta upp
  • Vi håller på att ansöka om pengar från föräldrar föreningen för att kunna genomföra något sorts projekt, om någon har en fin idé eller liknande får den jätte gärna skicka ett mail till [email protected], kommentera inlägget eller på något sätt kontakta någon i vår styrelse. 

  • Vi har till och från helt galet mycket mer besökare på den här bloggen än vad vi trodde och nu när vi upptäckt detta måste vi verkligen skärpa oss med bloggandet!

  • Och för alla er medlemmar som är fikasugna kan jag redan nu säga att ett nytt möte är på G, det blir förmodligen fredagen efter höstlovet.
/KAJSA

Nu är det dags!

Oj, nu såg ja att det inte har skrivits något här på över en vecka.. skäms på oss! Jag tänkte bara meddela att ett flertal personer kommit fram till oss i styrelsen och frågat om datum för första mötet! Superkul! Som förslag hade Kajsa tänkt tisdag nästa vecka, men nu har jag hart från flera håll att det finns dem som inte kan.. skulle kanske onssdag passa bättre? Innan första mötet tycker jag även att vi bör snacka ihop oss om vad vi bör säga, baka osv. så att vi känner att det blir en bra start på kungsholmens godaste förening! :)


OFFICIELLA!

Vår förening är nu godkänd!! Bara att sätta igång då tjejer!
/KAJSA

Kanelbullensdag :)

Hejsan,
Har nyss bakat klart mina kanelbullar! Hela andra gången jag bakat i hela mitt liv, jag är nöjd med resultatet! Men det blev inte så jätte lyckat... jag trodde att dom skulle bli liiiiite (mycket!) större än vad dom är nu... men aja, de är goda iaf, som sagt: storleken har ingen betydelse! :)

//Laiyan

Alla kan baka...eller?!

Att alla kan baka, tog vi för givet innan vi startade dagens bullbak. -En dubbelstas är väl inga problem- en dans på rosor tänkte vi, men så fel man kan ha!
Innan man börjar baka kan det vara bra att ha alla ingredienser, så vi fick börja med att sätta oss på cyklarna och försöka orientera oss till affären, vilket kan vara klurigt.. Väl framme i kassan med våra rosa plastpåsar, jäst och smör kommer Felicia plötsligt på att hon glömt pllånboken i cykelkorgen, bredvid cykeln som de glömt att låsa! Som tur är var världen vänlig idag och både cykel och plånbok låg kvar! Att hitta till affären gick bra, man att hitta hem igen var en annan femma. När baket väl kommit igång, dödar vi jästen.. -.- vi har inget annat val än att lokalisera oss tillbaka till affären och köpa ny jäst.. Sturebys snabbköp är visserligen intressant, men har inte så brett utbud. Tillbaka kommer vi med två påsar torrjäst, en för matbröd och en för söta degar. Det är bara att blanda. Mitt i knådandets hetta, det är lätt att bli ivrig, bryter Felicia slickepotten mitt itu! Suck! Fyra timmar senare sitter vi nu i bakandets halvtid, första jäsningen.. Man kan bara hoppas att med så mycket kärlek och hårt arbete så borde bullarna bli magiska!! Ja, vi är lika förväntansfulla som ni! x) Men vi kan ju konstatera att utan Susannas extra mjölpåse madhavd i handväskan, skulle vi nog inte suttit här och otåligt vänta på våra små skötebarn!


Om ytterliggare fyra timmar?


Fortsättning följer..

//Susanna och Felicia


Scheman

Vi disskuterade tidigare huruvida alla börjar på måndag. Jag har kollat upp det och klockan 08.20 är den tidigaste tiden. Från vilken tid tycker ni att vi ska vara på plats? Personligen tycker jag att 08.20 är lite väl tidigt.. x)
Några förslag på tider?

/Felicia

Bullbak!

Hej alla söta!
Till på måndag är det ju tänkt att vi ska baka bullar och dela ut i skolan, kanelbulledagen till ära! ;) Susanna kom med förslaget att vi skulle dela ut bullarna gratis och jag tror att det kan vara en ganska bra idé. Det ger ett positivt och generöst intryck. Det vore egentligen ganska konstigt om vi som "gratis förening", som det står på våra affischer att vi är, tog betalt för bullarna.

Nästa grej är var och hur vi ska baka bullarna. Jag har sagt att vi kanske kan vara hos mig, men nio personer kan bli lite många, så jag undrar om det är någon fler som kan tänka sig att erbjuda sitt kök under morgondagen, så kan vi kanske dela upp oss mellan två ställen? ;)

Vad tycker ni? :)

PS. är det någon som har kollat upp om det är okej att dela ut bakverk hur som helst, man behöver inget klartecken från rektorn eller liknande?


Yummie!


/Felicia


Kladdkakssmet xD

Hej på er alla små fikare :D jag är galet ovan på att blogga, men kände att jag borde göra ett inlägg. Nu sitter jag här med en bunke kladdkakssmet i knät å mofflar utav bara helvete! xD Detta är ett hett tips jag har fått utav superfikarN Kajsa och som absolut är värt att föra vidare till alla andra sötsugna krabater där ute. Det är så otroligt lätt att slänga ihop och så går det ju så fort! :) Det är bara det att det är otroligt lätt hänt att man överdoserar kladdkassmeten och då kommer man att känna sig ungefär....
 
såhär
 // AGNES :))))


Felicia + kärleksmums = sant!

 Det kanske inte är någon som har kunnat undgå att jag har fallit för skolans kärleksmums! Haha! Trots sin osexiga packetering i plastfolie är de bara så genom goda! Bara jag går förbi cafeterian börjar det vattnas i munnen på mig -om ni inte vill bli beroende så bör ni inte testa dom!
Självklart inledde jag dagens håltimme med en en kärleksmums, jag fick den sista! ;D Resten av håltimmen spenderades på café Fix med några från klassen, mys! Mest av allt älskar jag de stora tekopparna de har där, idag fick det bli björnbärste! Fruktigt och gott! :)


kärleksmuuuuuuuuums! <3

/Felicia!


Café Fix


Jag har börjat bli stammis på café Fix...
Idag var jag där med Sandra, Laiyan och Cassie. Super mysigt!
Kajsa

Chokladbollar

Tjenare!!

Tänkte berätta att jag nyss gjorde lite GRYMT goda chokladbollar (Kokosbollar utan kokos XD) som jag tjockat i mig under kvällen :D

Jag har en litet tips som gör dem extra goda! Jag lägger alltid i typ 1 matsked färdigt KAFFE! :D Låter kanske äckligt med det är DÖ GOTT!
Haha man kan ju alltid prova ;)

http://hobbydesign.blogg.se/images/2009/chokladboll_44822651.jpg


Jag brukar oftast improvisera mina chokladbollar men typ såhär ser receptet ut! :)

1 dl socker
3 dl havregryn
ca 100 g smör
1 tsk vaniljesocker
1 msk kaffe
2 tsk kako!!!!!!

// SEEEERA!!!!

Fikamoment!

 
Se hur lycklig man blir av att fika! Det är så här livet ska vara :D
/Julia ;)

Frappuccino

Det finns inget bättre än frappuccino, speciellt inte om den kommer från Starbucks!
Nästa gång ni är i närheten av ett starbucks måste ni beställa en!!
Kajsa

Fika

Hej hopp!

Eftersom vi nu satsar på bloggen tänkte jag meddela att jag, Sara och Felicia fikade idag på café fix!
Om det är någon som har missat det är dom bäst. Man får jäätte stora koppar med latte, te eller chailatte där, och då menar jag verkligen jätte stora. Sen har dom super mumsiga mackor jag och Sara delade på en mozzarella och parmaskinka focathcha. Super god!
Nån som är sugen på att baka semlor till föreningen, för jag är riktigt sugen!

/KAJSA

På fredag smäller det!

Alla kanske redan vet om det här, men på fredag ska vi alla fall få veta om vi blir godkända eller inte, vilket jag innerligt hoppas! Men tydligen så ska elevkåren, under elevråds mötet, ha sagt att den frofessionella fika föreningen af Kunsholmen är en av de nya föreningarna som startats, så jag tror vi är på god väg! ;)

/Felicia

Någon frivillig?

Hej, jag undrar om någon som är duktig på datorer skulle kunna ta på sig att fixa bloggen lite om vi nu vill satsa lite mer på den ;) Jag har sett att vårat bloggnamn är så långt att det går enda ut i själva inläggen, det ser liksom lite avhugget ut. Jag skulle gärna fixa det om jag visste hur man gjorde men jag har inte den blekaste. Min tekniska sida är inte min bästa, så jag hoppas att någon som har lite bättre koll än jag kanske vill hjälpa till? :)


Någon som inte tycker att teknik bara är ett virrevarr? :O



Puss på er så länge!
/ Felicia

Bloggsatsning

Ett annat förslag som kom upp under vår fika stund på donken var att vi skulle kunna satsa lite mer på bloggen och försöka få fler läsare. Detta kunna locka fiken att sponsra oss om vi erbjuder "reklam" på bloggen som de vet att många kommer läsa!
På bloggen skulle vi även kunna lägga upp recept, bilder från bak, events, möten och andra roliga fik/bakrelaterde saker! Eftersom vi är så pass många kanske det inte krävs så jätte stor ansträngning från varje person för att det ändå skulle kunna bli en ganska aktiv blogg. Men alla måste självklart vara med på detta. Vad tycker ni om idén?



Vi har syndat

Haha, idag har jag (Felicia), Sandra, Sara och Susanna "fikat" på donken.. vilket praktiskt taget är en synd i fikabranchen, eller så kan man tänka att i krig, kärlek och "eko i plånboken" är allt tillåtet ;) Vi har hur som helst kommit fram till lite smått och gott som jag tänkte dela med mig av.

Café testning:
- Ett förslag är att vi in för varje möte väljer ut några nya fik som verkar intressanta och sedan testar dem och värderar dem inför nästa möte. Antingen väljer vi kanske ett färre antal fik som alla provar på eller också provar alla olika.
- Efter detta skulle vi sen kunna rösta fram "månadens fik" eller liknande och informera det vinnande fiket om detta. Vi skulle kunna dela ut diplom och fråga ifall de skulle vilja dela ut ett smakprov till alla medlemmar eller på något annat sätt sponsra vår förening.

Sponsring:
- Vissa caféer slänger allt fika som blivit över för dagen, istället kan vi hjälpa både dem och miljön med att erbjuda våra fikasugna händer ;)
- Det kan vara bra om man visar upp vår affisch, visitkort eller dylikt när vi frågar om detta så att de förstår att vi är seriösa, samt förklara varför det gynnar dem att ge just oss fika!

Regel förslag:
- För att undvika "snyltare" så kom det på förslag att man måste stanna tills mötet är slut.. (för att få fika?) de som bara är ute efter fikat kommer antagligen inte orka pallra sig igenom fikasnacket och väljer nog då att gå. ;)

Aktiviteter:
- Någon gång kanske vi skulle kunna ha en cupcaketävling eller liknande och delas in i lite blandade bakningslag för att alla ska lära känna varandra.
- Fikatestning och bakning skulle också kunna göras i blandade grupper, men jag tänker att vi kan fråga våra medlemmar om de tycker att det är en bra idé eller inte. :)

Hoppas att det inte blev alltför rörigt! Många av punkterna har vi tagit upp tidigare, men jag tänkte i alla fall att jag skulle skriva ner det vi pratade om! Allting är bara förslag och vill gärna att alla kommer med synpunkter! :)

PS. Kan all kolla om de har möjlighet att skriva ut några affischer i färg som vi kan sätta upp i skolan, det vore toppen! DS.

Cupcakes kram
Felicia
 


Grymt

Affischen blev totaly awsome!!!!! Skit bra jobbat Sara, den blev verkligen supersnygg! :D
/ Felicia

Sponsring

Sponsring fixad! Eller det är inte helt klart än men min pappas företag tänkte hjälpa oss lite och köpa in en massa chokladbitar med vår logga på! Bra va! Tar med mig smakprov till skolan imorgon.

Sen har jag också hämtat ett förkläde där vårt namn är broderat, inte så fin dock men gratis!
/KAJSA

Affisch!

TJENARE!
Nu har jag gjort en affisch som vi kan sätta upp överallt i skolan :P

// Sara S

Hello

Har fått ett meddelande från Casper. Vi är inte godkända! HAHAHHAHAH


Meeen vi kan bli det om vi tar bort paragraf 3 mom 11, den handlar om meddlemsafgift vilket man tydligen inte får ha.

Hej Kajsa!

Kul att ni vill starta en fika förening, styrelsen har läst igenom stadgarna och kom fram till att vi inte kan godkänna en förening med obligatorisk medlemsavgift då det i vissa fall kan utesluta vissa av skolans elever. Vore bra om ni tog bort paragraf 3, mom 8 ! Annars ser det lysande ut, skicka kontakuppgifter till förenings styrelse till [email protected]!

Hälsningar,

Casper Törnblom


Så jag säger att vi gör det!


/kajsa


Håll tummarna

TJEANRE ALLA!!!! :D

Tänkte bara säga att idag gav vi föreningsansökningen till Casper! :D YEAH!

Han ska söka upp oss efter att han pratat med rekton i veckan och säga om vi blev godkända. Så det är bara att hålla tummarna people! ;)

// Sara S

 


Vi är bäst

Hej allihopa! Vad himla duktiga ni har varit! :D Nu behöver vi bara få godkänt från styrelsen, så kan vi sätta igång med alla härligheter sen. Både loggan, typåsarna och visitkorten är ju fantastiska. Det här kommer nog bli super!



/Felicia


Sara är underbar

Jag älskar att jag inte är den enda som är överengagerad!
Kajsa

Hold on!

Bloggen är under uppdatering. Vi är i full gång med att återskapa vår gamla blogg under detta namn istället! Under tiden kan ni spana in vår gamla blogg på www.denprofessionellafikaforeningenafkungsholmen.blogg.se

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!


RSS 2.0