Åh, som vi har väntat!

Här är en riktigt bra sida där man kan se vilket café i närheten som serverar bästa semlan! Betygen sätts av de som besöker fiken!
http://www.stansbasta.se/


Dessutom är det nu offeciellt, Tössebageriet är inte bara vår favorit utan de har även vunnit priset för bästa semlan 2012! På andra plats kom Grillska huset och på delad tredjeplats kom Vete-Katten och Wallins bageri & konditori


Snart gäller det!

Nu är det bara en dag kvar till den efterlängtade semmeldagen. Vi har redan hunnit testa en del av Stockholms semlor och här är slutsaterna från vårt semelätande.

1

På första plats kommer, inte helt oväntat, Tösses semlor. År efter år har de tagit hem priset för Sveriges bästa semlor, något vi i Fikaföreningen tycker är helt rätt!Det bästa med dessa semlor är den goda kardemumman som de inte bara har i brödet utan även i mandelmassan!

2

Inte långt där efter har vi placerat Kungsholmens eget Thelins vars semlor har ett något torrare bröd med samtidigt är det faktiskt snäppet finare än Tösses.

-

En semla ni gott kan klara er utan är Gateaus som inte är märkvärdig alls och den är även rätt ful.

+

Vi vill passa på att berömma vår cafeteria som faktiskt anstränger sig för att anpassa utbudet efter baksäsongerna och serverar semlor, tummen upp för det KG!

 

 


Ladurée

Fiket många drömmer om att besöka. Det är ingen tvekan om saken, Ladurée tar hem priset som det absolut mest omtalade varumärket inom den franska bakvärlden med sina vackra caféer, sina utsökta theer, sina eftertraktade kokböcker men framför allt sina legendariska macarones. Självklart gjorde vi ett besök där under vår resa i Paris.



Paris

Stora delar av styrelsen är nyligen hemkomna från Paris. Med oss hem har vi massa fina bilder på allt gott som finns i croissanternas land men även en del recept på mycket intressanta macarones. Något att se fram emot för er bloggläsare!

Tisdagsplaner

På tisdag smäller det. FETTISDAGEN, som vi har längtat. Självklart ska det firas, ordentligt.
PÅ tisdag eftermiddag beger sig fikaföreningen till Thelins på fridhemplan för att semmelmysa. Alla är välkomna, ju fler desta bättre. Mer info om tider kommer snart!

Flower pot scones

Det är inte varje dag scones serveras på detta viset, men på ett litet mysigt fik i Australien får alla som beställer scones en liten överraskning! Definitivt något att ta efter tycker vi!
Använd ett vanligt recept för scones men stoppa det i en kruka innan det ska in i ugnen!



Alla hjärtas dag!

Vem skulle inte bli glad av ett litet bakverk på alla hlärtans dag. Så till den stora dagen, skäm bort din hjärtevän med något alldels extra! Högst upp på listan står kärleksmums, bara för att namnet är så passande :) Bara en vecka kvar, så var beredda!


Veckans bakblogg

Bakblogg och bakblogg, den rätta benämningen denna vecka är SEMMELBLOGG!
Förra året åt semmelmannen en semla om dagen från 1:a februari ända fram till den 8:e, iår innfaller semmeldagen redan den 21:a februari. Semmelmannen hinner därför inte testa lika många semlor iår, men 21 nogranna recentioner är inte fy skam det heller. Enjoy!

http://semmelmannen.tumblr.com/


RSS 2.0