Veckans bakblogg

Bagerskan lever upp till sitt namn. Om man skulle kunna tro att han gått en proffsutbildning för att kunna göra sådana vackra och kreativa tårtor, men icke! Hon är en naturbegåvning helt enkelt :) Varje tårta är ett mästerverk. Men bagerskan bakar inte bara tårtor, utan bakar allt som kommer i hennes väg. Om du gilllar lakrits rekommenderas hennes lakrits-kladdkaka starkt. MUMS!

http://www.bagerskan.se/

Lite julfika


Fruktaka, hallongrotta, pepparkaka, notdrömmar.... MUMS

Juligt värre!

Om fika inte finns till hands, är choklad inte fel! MUMS

GOD JUL!


Veckans bakblogg

Denna blogg har vår maskot valt ut! Därför är det kanske inte förvånande att denna blogg är vigd åt cupcakes ;) Här kan man läsa om cupcakes i alla former, storlekar och smaker! På engelska, men det är definetivt värt den extra tankemödan. MUMS!

http://www.cupcakestakethecake.blogspot.com/

JULLOV!

God jul på er alla fikare! Medan vi alla tar en välbehövlig paus från pluggandet kan man passa på att fika lite extra. Cafe fix besöktes ännu en gång idag, sedan förra veckans toppenbesök. Kan tyvärr medela att de idag inte alls höll måttet, det rappoterades t. o. m. från bordet brevid att deras lussekatter var torra :O
Saffran är förvisso en knepig krydda inom bakvärden, då den gärna gör brödet alldesles tort och tråkigt. Dock har jag svårt att föreställa mig att dessa godbitar kan bli något annat än goda. Saffranmacarones, kan det bli bättre?

http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=32705

Mer cheesecake

Som ni kanske redan förstått ÄLSKAR jag cheesecake, likväl som julbak. Därför blev jag otroligt glad då jag fann en ultimat kombination mellan dessa. Receptet innehåller till skilnnad från vanlig cheesecake, italiensk Masarphone istället för färskost. Och istället för den vanliga degistivebotten består botten av krossade pepparkakor. För att det ska bli ännu juligare toppar man med frysta lingon. MUMSMUMS


http://cutecakes.blogg.se/

4:e advent

Glad 4:e adevent på er! Som vanligt tycker jag att man ska fira varje adventshelg med avdentfika, och om man redan har bakat saffranssconesen så kan man testa sig på det lite pilliga, mer ack så goda julcupcakesen som jag hittat. Som vanligt ät det Leilas recept! Om ni interedan tittar så rekommmenderar jag verkligen att titta på hennes bakprogram med jultema, de är verkligen supermysiga och hon bakar så mycket underbart gott! om ni missat dem finna de på TV4 Play! Dessa juliga cupcakes består av mjuk pepparkaka och toppas med en underbar julig frosting med vit choklad, mums!

http://www.recept.nu/1.127559/leila_lindholm/kakor_tartor/agg_mejeri/christmas_cupcakes

Fika ger kärlek

Fika förenar människor. Därför blir vi otroligt glad när vi fått reda på att ett av KGs nya omtalde par, just träffades på ett av våra fikamöten. Det visar verkligen att vi gör det vi ska i vårt föreningen. För fika är kärlek, puss på er turteduvor!

Hiss!

På kära Café Fix har servicen tidigare sugit med stressad och dåli personal som helst vill att man äter upp och går därifrån. Det har lett till att besöken där inte har blivit så många denna termin. Men i torsdag, undet självaste tomtedagen, styrdes kosan dit pga av ett akut sug på deras Äppelkakethe. Killen i kassan var otroligt trevlig och frågade till och med om jag ville ha skummad mjölk på mitt the samt kardemumma, helt gratis! Kanske var det pga av min tomteluva, men det var verkligen trevligt. Så hiss till Fix!

Tack för igår!

Hoppas att ni tyckte att gårdagensmöte var lika mysigt som vi!
Vi vill särskilt tacka
-Eric Johansson
-Anna Blix
-Anna Jeglinska
-Joar Göransson Axås
-Jonas Isacsson
-Fredrik Orrsveden
-Olivia Lannegren
-Maksim Fåhraeus

Som bakade till vårt möte, ni är nu berättigade till fikaföreningens medlemskort som ger er rabatter på våra avtalsfik :) Bilder från mötet kommer upp snarast, men tills dess får nu njuta av bilder från förra årets lussebullsutdelning!



Veckans bakblogg

Norrmänn kan visst också baka! Denna blogg drivs av en norsk tjej som verkligen kan sin bakning! Riktigt framgångrik är hon också, hon har släppt en egen bok i ämnet! Hoppas att den kommer till Sveriges bokhandlar inom kort. Men tills dess får vi nöja oss med hennes makalöst fina blogg, enjoy!



http://www.passionforbaking.com/

Tagga julfika

På fredag är det dags för Julfikamöte! Ska bli hemskt trevligt!


julgott

Har du inget bättre för dig denna adventskväll, skulle jag förslå att du bakar detta! Favritbakbloggen gör det ännu en gång! Hur gott låter inte en brownie med vit choklad och PEPPARAKSDEG!

http://baktokig.blogg.se/index.html

tips

Såhär i jultider är det många av oss spm spenderar många timmar inne i stan med julklappsshopping. Detta kan bli mycket tröttsamt och man jobbar lätt upp ett fikasug. Ett bra fik mitt i smeten, på drottningatan är café Kaffe Med Mjölk. Deras sallader är de bästa i stan och deras tårtor är extravaganta! Perfekt pausställe mellan alla julklappsinköp.

3:e advent

Vakande upp imorde till doften av nybakde pepparkakor, MUMS! Julbaket är verkligen det bästa med julen, men för dem som tröttnat på lussekatter har jag ett tips; saffranscones! Har bakat dem 3 gånger under december hitills, och man blir sannerligen en lyckligare människa av dessa solgula scones i magen :) Varför inte baka dessa till Luciamorgon?

Även detta recept är Leilas, som hittas på recept. nu!



Chokladfabriken

Igår hälsade jag på en gammal vän, chokladfabriken. Allt är i chokladsmak och man kan få den mest fantastiska varma chokladen, men marshmallows i! Dessutom har dom massor med mumsiga bakelser och praliner. Gott, prisvärt och med en väldigt originell inredning är cafét helt klart värt ett besök!

För er som inte orkar ta er till sönder finns det lite mindre filialer på andra platser i stan, ett på Regeringsgatan och ett på St: Eriksplan.


Fikamöte

Fikaföreningen planer om lussebullsbak har ändrats! istället för att sälja lussebullar den 13:e kommer vi istället att ha ett mysigt julfika på fredagen den 16:e i föreningrummet! Alla medelmmar är välkomma när vi mumsar på lussebullar! Bara att boka in i kalendern! ;)

Veckans bakblogg

En favorit! Bilderna är otroligt vackra och bakverken verkar verkligen supermumsiga. Varje onsdag delar bloggerskan med sig av sin egen bakinsperation, då sitter iaf jag bänkad i minst en timme i ren bakförförelse! Totalt beroendeframkallande, Enjoy!

http://bakecake.blogg.se/


Café Black Tiger

Idag besöktes vårt älskade CBT, till vår förtjusning har de nu massor med chailattesorter! Allt från Mangosmak till julsmak. Fantastiskt gott och personalen är som alltid riktigt trevlig! Och som grädde på moset får ju de med ett fikaföreningensmedlemskort rabatt där!


2:a advent

Julen närmar sig med stormsteg! Anser att advent inkluderar en obligatorisk fika! Synd att julmånaden inte är längre, man vill ju hinna baka allt gott. Förutom klassikerna så vill man ju testa på något nytt varje år. I helgen står det lussebullsbak på shemat hemma hos mig. Tänkte vara busig och testa några nya variationer på dem, bland annat en madelmassakanel och äppelfyllning som gräddas i långpanna precis som de amerikanska varianten på kanelbullar, stycky buns. Inte superjuligt kanske, men det låter sannerligen smarrigt. Tänkte försöka mig på pepparkaksgrottor också, alltså som hallongrottor, men med pepparkakskryddor i kakan och lingonsylt istället för hallon. Vad julbakar ni?

Koppar

När man fikar är en god (helst varm) dryck ett måste! Kanke en latte, chailatte eller en hederlig kopp the. Ett fik som har stora fina koppar får direkt ett stort plus. Bli så leden när man får en liten sketen kopp som rymmer 2 deciliter när man hoppats på en stor bajla till kopp. Det har gått så långt att jag faktiskt brukar fråga innan jag beställer om hur koppen ser ut. Man äter ju trots allt med ögonen också, en fin kopp med alldagligt the är bättre än gott the i en ful, liten kopp. Hemma har jag en egen hylla för mina tekoppar, och där finns det inga i normalstorlek. dricker man the hos mig får man frågan
- Vill du ha en stor, jättestor, eller enorm kopp?
Som det ska vara, puss på er fikare

Veckans bakblogg

Skulle inte ha något emot att ha fri tillgång till Emmas kakburk. Hon bakar allt möjligt, inte bra sånt som rymms i en kakburk. Dock är hennes småkakor väldans fina, bakinsperation på hög nivå! Enjoy! :)

http://emmaskakburk.blogg.se/index.html


Favvofik!

Vårt favvisfik, Café Black Tiger ( är vi har 20% rabatt!) fortsätter att prestera! idag när vi styrde kosan ditåt upptäckte vi att de vidgat sitt chailattesoriment till hela fem olika sorter! Bland annat mango och vanilj. MUMSMUMS Jag testade den kryddigaste jag kunde hitta, vilket var precis vad man behöver efter en ruksig 1:a december. Dessutom bjöd de på pepparkakor, och vad ska man säga. Gratis fika är den rätta vägen till en sann fikares hjärta <3


Medlemsmöte

I tisdags var det medlemsmöte i föreningsrummet!
Det var riktigt mysigt. Vi åt en himla massa gott, drack en del saft och hade det bra!
Hoppas att alla tyckte det var lika roligt som vi!
image description
Hedersmedlem, Oliva
image description
image descriptionimage descriptionimage description

RSS 2.0