Oreo Mud Cake DeLuxe

På vår allas Café 60 är min favoritkaka den urmumsiga Oreokakan. Länge har jag funderat kring om man skulle kunna baka någor lika smaskigt med de små kexen hemma. Nu har jag hittat en kaka som uppfyller de kraven, om inte inte överträffar dem! :) Denna kaka är extravagant på alla sätt och vis. Med en botten på kladdkaka, en fudgetryffelfylling och sedan massa underbara Oreos, marshmallows och chokladsås som topping kan det inte bli så mycket bättre! Det kliar i mina fingrar bara jag tänker på att få baka denna skönhet. MUMS!

Oreo Mud Cake DeLuxe

Botten:

150 g smält smör 
3 dl strösocker 
1 dl kakao 
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 förpackning Oreokakor

Fyllning och topping:

300 g vit choklad
100 g mörk choklad
100 g rumsvarmt smör
1-2 dl grädde
1 förpackning Oreokakor Mini
1 påse Marshmallows Mini
1 dl O´hoy chokladsås

Gör såhär:

1.     Smält smöret (i en rejäl kastrull, det är den du rör ihop allt i) och låt det svalna av lite.

2.     Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet.

3.     Grovdela Oreokakorna och blanda med i smeten.

4.     Häll smeten i en rund smörad och bröad springform.

5.     Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt kakan svalna lite.

6.     Finhacka chokladen till fyllningen, värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen.

7.     Klicka i smör och rör till en jämn smet, låt svalna lite. (Koka upp om det inte tjocknar)

8.     Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara lite marshmallows till topping.

9.     Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows, tryck ner minioreokakor lite varstans, ringla över chokladsås.

10.   Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar, den blir ännu bättre med tiden.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0