Café bakverket

Ännu en brunchpärla! Om du inte känner för den klassiska engelska brunchen, med korv och bacon, utan en mer svensk frulle med varmt hembakat bröd och goda pålägg, då är det hit du ska gå! Beställer du brunchen på Café bakverket får du in en ljuvlig korg med fyra olika sorters hembakat bröd. Ljus och mörk baugette, surdegbröd och en brioche, allting varmt och nybakt, MUMS! Vill du inte beställa den färdiga frukosten kan du istället kombinera ihop din egen smörgås där du väljer bröd, pålägg och toppning. Dagen kan inte börja bättre!

Mer scones

Förra veckan bakade jag scones för första gången på länge, och det fick mig att förstå att det är något som jag borde göra oftare! Sagt och gjort, så inleddes även denna fredagsmorgon med en omgång av nybakde scones. I och med mitt nyfunna instresse för sconsen, var jag tvungen att leta efter lite olika recept. Scones kan verkligen varieras till all oändlighet! De kan bakas med grädde, mjölk, filmjölk eller min personliga favorit; vaniljyoghurt. Med vitt mjöl, fullkornsmjöl, lantmjöl eller varför inte blanda ner en deciliter av din favoritmüsli! För inte tala om alla smaksättningar det finns! Chokladscones, hallonscones, scones med nötter, med kokos, med torkad frukt.....

Veckans bakblogg

En klassiskt bakblogg som bjuder alla möjliga sorters kakor, stora, små, kladdiga eller knapriga. Den hallonripplade Cheesecaken verkar himmelsk, en riktig drömkaka! Enjoy!

http://dromkaka.blogspot.com/

Snart är det dags för ännu ett möte!


Brunchtips

En av Stickholms bästa Bruncher hittar du på Sirap! Här hittar man allt man någonsin kan önska sig till sin bruch. Godast är de amerikanska pannkakorna som nästan är godare än de man får på ett klassiskt amerkanskr diner. Severat med blåbär och ohälsosamt mycket sirap kan man inte bli något annat än glad! Om du vill ha ett bord här gäller det att vara morgonpigg, redan tio minuter efter öppning är denna pärla fullsatt, vilket inte är så konstigt!


Sovmorgon

När man har lite extra tid på morgonen så är det aldrig fel att ta sig tid till att baka scones! En kul grej är att göra dem i cupcake formar och ha i lite kardemumma, då blir det ännu bättre!


Ny favorit



The + Pepparkaka = Pepparkaksthe!
Finns på Bönor & Blad, köp det!!

Fika på ica

Ibland känner man verkligen för lite fika, men så har man inte tid att sätta sig ner på ett fik. Kanske har man lektion (fy, skolan ska inte få stå ivägen för fika....) eller andra planer som helt enkelt stör ens fikasug. Har man lektion så vet ni KG-elever hur man löser det; FIKA PÅ ICA! Även om mysighetsfaktorn inte är den högsta, så ska man inte helt fördöma denna möjlighet. Det är billgt, snabbt och efter ett och ett halvt år av testing, gott! Senaste varan för bedömning av fikakvalité var icas nyinkomna lussebullar. Som var riktigt goda! Nästn lika goda som de man gör själv, men bara nästan ;)


Scones

Älskar scones! Särskilt på hösten när man kan sitta inne och värma sig med en kopp the och nybakade scones samtidigt som man blickar ut i höstmörkret. Eller varför inte börja morgonen med detta underbara nygräddade brödet, istället för den vanliga flingorna?! Det var precis det jag gjorde idag! :) På dagens sovmorgon bjöd jag över gott sällskap på en mysig sconesfrukost. Dagen kan inte inledas på ett bättre sätt. Vanligtvis brukar mina scones akompanjeras av Lemon Curd och Phildelphiaost, men idag testade jag på Mangomarmelad. Supermumsigt!


Veckans bakblogg

Som namnet antyder är denna blogg sprängfylld med himmelska cupcakes! Men det är inte det enda som bloggen erbjuder, utan här exprimenteras det även med woopies och cookies i amerikansk anda! Mycket frostning, choklad och andra smakiga saker! Brödrecepten som ibland poppar upp verkar kanske bleka i jämförelse med alla superfina cucakes, men tveka icke för de är också riktigt mumsiga!

http://www.heavenlycupcake.se/

Vurma

För några dagar sedan smet vi på en håltimme förbi supermysiga Vurma. Kombinationen av närheten till KG, samt det goda fikat gör denna pärla till en åtrovärd destination för många av KG:s fikasugna. Allt som serveras är hembakat, bullarna får högsta betyg. Är man mer hungrig rekommenderas någon av de finurligt namngivna mackorna. Latten får godkändt, men för oss kaffetokiga skulle det inte gå nöd på oss om man fick den i ett lite större format :P Chaillatten görs på vurmas chaitheblandning, så det går lika bra att beställa en vanlig the och tjäna en tia ;) Det är inte bara vi KG:are som gillar Vurma, vilket gör att fiket ofta är fullt på eftermiddagarna och kring lunch. Men om du har en håltimme sådär mitt ingenting på dagen är Vurma det perfektta stället att smita iväg till!

Fikamöte

Snart är det dags igen. P.g.a. att sociala utskottet har sitt möte samma tid som vi tidigare planerat är det framflyttat en vecka!
På tisdag nästnästa vecka styr alltså fikaföreningen ett gammalt hederligt fikamöte. Det kommer att erbjudas fika, mys, mer fika, trevligt sällskap och andra härligheter. De medlemmar som skrev upp sig på baklistan till detta tillfälle får nu chansen att glänsa med sina bakarskills. Mötets sötsak kommer att utses. Inget man vill missa alltså! Så därför till att skriva in tisdagen 29/11 kl 16.00 i danssalen i kalendern, så ses vi då!


Publik

Att hitta ett mysigt, prisvärt och bra fik när man är och shoppar längs Drottninggatan (vilket ganska ofta händer) är inte helt lätt! Därför ser nu fikaföreningen detta som ett stående uppdrag! Kom gärna med förslag!

Idag testades fiket Publik som ligger i botten av PUB. Fiket var ganska dyrt och kakutbudet bara helt okej. Men ett stort plus för att fiket är ganska mysigt, inte så fyllt med folk men även för att det drickbara så som latten och chailatten var riktigt gott!


Håltimme på vurma

Toscalyxbullen är helt fantastisk!


Morotskaka

Morotskaka kan vara bland det godaste som finns. Speciellt när själva kakan är så där härligt saftig och glasyren är lite lätt syrlig och krämig! Den bästa morotskakan enligt oss hittar du på

Gateau

Men den på Frida och Jag är också väldigt god! Förvånansvärt nog är inte skolcaféterians morotskaka fy skam den heller!



Frida och Jag

I onsdags tog vi vårt pick och pack ocg begav till den üpermysiga fiket Frida och Jag! I samma lokal husrerade tidigare fiket Muffinsfabriken, men med en ny ägare och en ordentlig nyrenovering slog Frida och jag upp portarn tidigare i år. Det tackar vi från Fikaföreningen för, då denna turnaround enbart har givit fördelar. Muffinsen är utbytta mot hembakta bullar, morotskaka och pajer. Både kaffe och the-sortimentet har ökat kollosalt. Lokalen är superfräsh med vita väggar och mysiga stolar. Det som övertygade oss och gjorde oss helt sålda var när mjölken till thet serverades i en helt underbar mjölkkanna. Detta fik är det perfekta fiket att gå till efter skolan, när man känner att man behöver en mysig stund. Efter en fika här kommer du garanterat att må lite gosigare.

Veckans bakblogg

Denna veckas bloggpärla har der underbara namnet Kaffekalas! Och vem älskar inte kaffekalas!? Allt som bakas får agera en roll i det ständiga kaffereptet på denna underbara blogg. Precis som man bill ha och längtar efter i höstmörkret. Bullar, gosis och tårtor, MUMS!

http://www.kaffekalas.se/


Spontanfika!

Imorgon mina kära fikasugna vänner är det dags för fikaföreningen att göra det vi gör bäst, FIKA! Klockan 15.15 går vi  tillsammans till supermysiga Frida & Jag, där vi har ett schysst avtal ( hej, 15% rabbat!). Så följ med oss, alla är välkommna. Cupcaken kommer till och med hedra oss med sin närvaro, det är inte varje dag det ;) PUSSS

Veckans bakblogg

Blogginnehaverskan Josefin har, trots sina ringa 15 år, lyckats bygga upp en jättefin blogg! Det är inte alla som lyckas baka perfekta macaroons vid första försöket, det säger något om den här tjejens potential! Skulle inte tacka nej till en bit av denna brownie med cheesecake och hallongrädde heller ;)

http://bakagottis.blogg.se/index.html


Såhär blev det!

Nu är Oreo Mudcake DeLuxe provbakad. Resultatet gjorde oss inte besvikna, den här kakan är en av de godaste jag någonson ätit. Struntade i att koka tryffelfudgen, så den blev härligt kletig. MUMSMUMSMUMS


RSS 2.0