Årsmöte

På fredag hålls fikaföreningen årsmöte! En ny styrelse kommer att väljas, det vill man inte missa. Som vanligt kommer mötets godsak att koras. Dessutom går det rykten om att det bakas cupcakes i en av styrelsemedelmmarnas kök! Vi ses på fredag kl 15.40 (plats kommer snart!)


Baktips!

Till förra veckans fikamöte testade en medlem i styrelsen ett nytt recept. Nämligen Red Velvet Cupcakes ur Humming Bird Bakerys bakbok! Dessa små cupcakes blir rubinröda, pga av en kemisk reaktion mellan vitvinsvinäger och bikarbonat som man har i smeten. ( Kan någon naturare som kan förklara varför får extra fika på nästa möte!)
Smaksatta med vanilj och toppade med Creme Chesse-frosting blev det en succe. MUMSMUMS, riktigt skrytfika! Recept kommer snart!


Nötter

Nötter är extremt gott i kakor/bakelser och allt annat sött. Här är ett nötigt och enkelt recept från Fikaföreningens favoritprogram Halv åtta hos mig. Vi har inte testat det ännu men det låter riktigt gott!

Antal portioner: 4

Ingredienser

Fruktsallad 2 st bananer
3 st mandariner
1 st ananas
2 st päron
1 st mango 
En skvätt rom

Nötblandning 2 dl blandade osaltade nötter
Hasselnötter
Pekannötter
Pinjenötter
Pistagenötter
Valnötter
Cashewnötter
1 dl honung

Citrongrädde 2 dl vispgrädde
2 msk turkisk yoghurt
Citron skal från en citron
1 msk citronskal
1 tsk socker


Gör så här

1. Citrongrädde Vispa grädden hårt och blanda i två msk turkisk yoghurt.

2. Blanda ner citronskalet och saften och tillsätt 1 tsk socker.

3. Ställ in i kylen.

4. Fruktsallad Skärfrukterna och lägg i fyra skålar

5. Skvätt över romen.

6. Nötblandning Värm nötterna och honungen i en kastrull tills honungen blir lite brun och häll över i skålarna.

7. Servera direkt.




ilcaffè

I fredags fick Fikaföreningens stammisfik ett tillskott! ilcaffè ligger på Bergsgatan 17 som man kan ta sig till från Kungsholmens Gymnasium på mindre än fem minuter. Perfekt för ett håltimmesbesök eller ett efterskolanfika helt enkelt. I en mysig atmosfär serveras matiga mackor, ett fåtal kakor och bland det godaste kaffet man kan hitta på Kungsholmen. Den sköna musiken, de hemtrevliga rummen, den välkomnande personalen och gratis internet gör det här till ett fik man aldrig vill lämna! Det bästa av allt är att Fikaföreningens medlemmar får en liten sötsak vid köp av en dryck mot uppvisande av medlemskort! Allt detta gör ilcaffè till ett blivande favoritfik!

Inte lalls ångt att gå för att få en riktigt god kopp kaffe!

TIPS

I veckan besöktes stammisfiket vurma under en sen eftermiddag. Detta bör göras om, eftersom när personelen vänligt men bestämt medelande att det var stängningsdags, fick vi ta med oss de bullar som fanns kvar. MUMS! Det var inte helt fel att komma hem med två stycken Toscalyx på kvällen. Tack Vurma! :)


MÖTE IDAG

Det ryktas om att det är många som har bakat tills dagens möte, mums!

Mingelbilder

Tänkte bjuda på lite bilder på några av alla fina KG:are som kommer på våra möten!

Enjoy


Sara och Laiyan gör så himla fina affischer!

Fika möte på Fredag, men massor av fika! Hoppas ni taggar galet för det gör vi!


Fikamöte

Äntligen är det snart dags för ett fikamöte! Välkomna till föreningsrummet kl 15.40 på fredag, som vi har längtat! Fika, mys , njut! Och ni duktiga bakare som bakar till detta möte kommer att få era medlemkort, hej rabatter!

RSS 2.0